Video: Prachtig optreden bij Lokaal Vokaal 2017

 

Shantykoor Aan Lager Wal uit Hurdegaryp heeft zich bij hun optredens bij Lokaal Vokaal 2017 in de Prinsentuin in Leeuwarden van haar beste kant laten zien. Hoewel in kleine bezetting kreeg het publiek een enthousiast koor te zien en te horen.

Het talrijk aanwezige publiek was eveneens enthousiast hetgeen zich uitte door mee te zingen en met handgeklap te begeleiden. En soms om een toegift vroeg. Dat laatste kon helaas niet vanwege de strakke tijdsplanning waarbinnen de koren hun liederen ten gehore moesten brengen.

De weergoden waren de organisatie dit jaar vreselijk goed gezind. Een lekker zonnetje lokte duizenden mensen naar de Prinsentuin waar dertig  koren hun opwachting maakte op vijf podia.

De Stichting Lokaal Vocaal organiseert elk jaar een tweetal korenfestivals. Meestal wordt in het tweede weekend van juni op zondagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden een zomerkorenfestival gehouden. In januari wordt er een winterkorenfestival georganiseerd in het Natuurmuseum Fryslân. Zowel op de zaterdag- als de zondagmiddag wordt er door dertien koren gezongen in het fraaie atrium van het museum.

De centrale doelstelling is: Koren een podium bieden om hun kwaliteiten te tonen en een zo breed mogelijk publiek van één en ander te laten genieten.

 

 

Bron: Facebook