Jan Pieters nieuwe voorzitter Aan Lager Wal

Piet Braam (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan Jan Pieters.

Jan Pieters (62) uit Tytsjerk is tijdens de najaarsvergadering van shantykoor Aan lager Wal uit Hurdegaryp gekozen tot nieuwe voorzitter van het koor. Hij volgt oprichter Piet Braam (76) op die statutair drie voorzittersperiodes van in totaal vijftien jaar vol maakte. Bestuurslid Ekke van der Hoek is benoemd tot vice-voorzitter.

De heer Braam kreeg vanwege zijn verdiensten voor het koor het erelidmaatschap toegewezen. Hij kreeg bij zijn afscheid als voorzitter de bijbehorende oorkonde en een wijnpakket overhandigd door secretaris Teake Zijlstra. Dirigente Gebbien Braam kreeg een fraaie bos bloemen omdat zij de oud-voorzitter, aldus Zijlstra,  menig uurtje heeft moeten missen vanwege zijn inspanningen voor het koor.

Oud-voorzitter Piet Braam toont enthousiast de oorkonde die bij het ere-lidmaatschap hoort.

Braam was gedurende de afgelopen vijftien jaar niet alleen voorzitter, maar zette zich als boekanier ook in om optredens voor het koor boeken. Dat laatste blijft hij met enthousiasme doen, zo liet hij de aanwezigen ter vergadering weten.