Aan Lager Wal zingt in de Oldehove

Foto: Duurt Johan van der Hoek

Tal van toeristen hebben zaterdag 29 april in de Leeuwarder Oldehove genoten van een optreden van het shantykoor Aan Lager Wal uit Hurdegaryp. De belangstellenden werden vergast op tal van nieuwe nummers die het koor de afgelopen tijd heeft ingestudeerd.

Voor de gasten, onder wie enkele bezoekers uit Canada,  moesten extra stoelen worden aangesleept om iedereen een fijne zitplaats te geven. Enkele bezoekers maakten gebruik van de vensterbanken. In vroeger tijd de geëigende plek om naar buiten te kijken, maar nu om naar het koor te luisteren.

Torenwachter Jaap Wagenaar vertelt over de bouw en de geschiedenis van de Oldehove. (Foto: Ekke van der Hoek)

Torenwachter Jaap Wagenaar, tevens gitarist van Aan Lager Wal, vertelde zowel de koorleden als toeristen met verve over de bouw en de geschiedenis van de toren.

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Duurt Johan en Ekke van der Hoek