Tribute to Gerard Panjer

 

Accordeonist, toetsenist en zanger Gerard Panjer (1948-2011) was van 2003 tot 2010 accordeonist bij het shantykoor Aan Lager Wal in Hurdegaryp. In de jaren daarvoor maakte hij onder andere deel uit van The Fabulous Five, The Mixers  en tal van andere bandjes. Hij  begon zijn muzikale carrière al op zeer jeugdige leeftij bij het JB Kwintet begin jaren zestig.

Toetsenist Frans van den Borg vond onlangs in het muziekarchief van de Telesound studio’s in Leeuwarden het nummer The Great Pretender terug waarin Gerard Panjer dat nummer ten gehore brengt. Met behulp van Jannie Panjer en Dirk Kamminga  werd beeldmateriaal verzameld uit de rijke muzikale geschiedenis van Gerard Panjer.

Eind jaren ’70 en begin jaren ’80 was hij toetsenist bij het orkest The Mixers uit Leeuwarden. Hij was niet de leadzanger, maar zong nummers die voor hem geschikt waren. Zoals ‘The Great Pretender’  uit 1955 van the Platters. Freddy Mercury heeft er in de jaren ’70 ook nog een dikke hit mee gehad. Ook zong Gerard nummers van Neil Diamond, daar had hij ook een geschikte stem voor.

The Mixers namen destijds een twintigtal nummers op om dit laten horen aan de zaaleigenaren. Uiteraard met de bedoeling om boekingen te krijgen.

Klik hier voor de fotovideo van The Great Pretender met Gerard Panjer.