We zetten weer koers naar zee

Shantykoor Aan Lager Wal

Woensdag 25 augustus was het zover. Na 76 weken of wel 532 dagen hadden wij, Shantykoor Aan Lager Wal uit Hurdegaryp, onze eerste koorrepetitie weer in It Maskelyn. Het was een geweldig gevoel. Samen weer muziek maken.

Niet dat we al die tijd stil hebben gezeten. Er waren belrondes, een kerstpakket voor iedereen, een koffie-uurtje en nog twee repetities op de tribune van de vv Hurdegaryp, om zo de binding met elkaar te houden. Dat was goed! Zelfs zo goed, dat we als koor gegroeid zijn. Er kwamen vijf nieuwe leden bij, onder wie onze tweede accordeonist Koos. Eddy, Tom, Reinder, Tjerk en Koos van harte welkom bij ons prachtige koor.

We hebben er door corona drie jaar op moeten wachten, maar nu hebben we dan toch een datum voor ons 20-jarig jubileumfeest. Dat staat nu gepland op 8 oktober 2022. De jubileumcommissie is al druk bezig om er een mooie happening van te maken. We zijn inmiddels begonnen met het instuderen van nieuwe shanty’s, ballades en andere mooie Ierse songs.

De swung zit er al weer goed in. Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal dan ben je van harte welkom bij ons koor. We zingen op woensdagavond van acht tot tien in It Maskelyn!

Jan Pieters, voorzitter