Aan Lager Wal eert leden van het eerste uur

Voorzitter Jan Pieters van shantykoor Aan Lager Wal heeft tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van het koor de leden van het allereerste uur met een bijzonder aandenken in het zonnetje gezet. Het koor werd in 2000 opgericht in het kader van het festijn Fryslân 2000. Het eerste optreden, met dertig koorleden, was op 6 december 2000. Dit jaar komt het aantal optredens op ruim vijfhonderd.

Mede-oprichter en vele jaren voorzitter, Piet Braam, Wieger Elgersma en Sietze Giezen kregen een met witte details gespoten goudkleurige muzieksleutel met inscriptieplaatje. Ook dirigente Gebbien Braam werd niet vergeten. Zij hanteert het dirigeerstokje al zolang het koor bestaat en dat is nu in het door Corona uitgestelde jubileumjaar 22,5 jaar. Voor haar was er eveneens een aandenken met inscriptieplaatje in de vorm van eenzelfde muzieksleutel maar aangevuld met een muzieknoot.

De drie koorleden van het eerste uur (v.l.n.r.): Sietze Giezen, Wieger Elgersma en Piet Braam. Voorzitter Jan Pieters kijkt tevreden toe.
Dirigente Gebbien Braam bekijkt haar aandenken, onder toeziend oog van Sietze Giezen. (Foto’s Paul Achterberg)