Bijzonder optreden bij jubileumuitzending RTVNOF

Zaterdag 24 juni trad Aan lager Wal op tijdens de jubileumuitzending van het RTVNOF-programma ‘Hollands op zijn best’ van Joege de Vries en Jikke Wiersma. Joege presenteert dit programma nu al 25 jaar voor de streekomroep in Noardeast-Fryslân.

Tijdens een reguliere uitzending staat, zo zegt Jikke, de Telefoon niet stil vanwege het grote aantal verzoekjes dat wordt aangevraagd. Dat was tijdens deze jubileumuitzending niet mogelijk, maar aan het begin van de uitzending rammelde de telefoon toch veelvuldig. Het eerste uur van de twee uur durende uitzending was voor de mannen van Aan Lager Wal, gevolgd door een optreden van Mike Wever.

Hoe populair het programma is bleek uit de vele cadeau’s die tijdens de uitzending door luisteraars naar de studio in de westereen werden gebracht. De presentatietafel was na afloop van de uitzending nauwelijks groot genoeg om alle cadeau’s te bevatten.

Voor de optredende artiesten als het aanwezige publiek werd voorzien van koffie of thee, vergezeld door een stuk oranjekoek.

Foto’s: RTVNOF/Koos Scherjon, Jikke de Vries

Na afloop van ons optreden werd er nog wel even feest gevierd met de muziek van Mike Wever, waardoor er onder andere een spontane polonaise werd gelopen.