Warm optreden ab Prins Willem-Alexander

Zaterdagavond 13 augustus staat Aan Lager Wal aan boord van het vakantieschip de Prins Willem-Alexander, afgemeerd aan de Paradijsweg in Meppel voor een muzikale avond. Aan boord zijn op dat moment zo’n dertig gasten en vrijwel evenveel verzorgende vrijwilligers en bemanningsleden. Het schip is speciaal ingericht voor mensen die in een rolstoel zitten of gebruik moeten maken van een rollator.

Het programma start even na acht uur aansluitend aan het diner. Deze muzikale avond, het eerste optreden na ons zomerreces, bestaat uit twee blokken van elk zo’n drie kwartier. De sfeer zit er goed in als tijdens het optreden een deel van het publiek enthousiast blijk geeft van door mee de klappen en te zingen.

De oproep van presentator Sietze Giezen(,,Er kan worden gedanst”) is niet aan dovemansoren gericht. Er ontstaat zelfs een kleine polonaise door de salonzaal.

Op speciaal verzoek nemen we na de pauze De Zuiderzeeballade op in het programma met Joost, een van de gasten die een deel van het lied en ondersteund door het koor, voor zijn rekening neemt.