Zinderend 19de Shantyfestival Emmen

In een zonblakerend Emmen traden zondag 10 september twaalf (shant)koren op, verdeeld over vier podia in de het centrum van Emmen. De start van het festival om kwart over twaalf was nog wel in een ’te doen’ temperatuurtje. Uit voorzorg had Aan Lager al, op verzoek van de organisatie, twee tuinparasols meegenomen die in de loop van de dag op het podium aan het Kerkpad met het front aan de zuidzijde, goede diensten bewezen.

Ondanks het warme weer was het publiek in groten getale naar het centrum van de stad gekomen. Dat leverde een druk beeld op in de straten van het festival. De terrassen hadden over een gebrek aan klandizie dan ook niet te klagen. Toch kon men zo hier en daar horen dat het andere jaren qua bezoekersaantal wel eens wat meer was.

En dat had dan ongetwijfeld wel weer met de temperatuur te maken die tegen het eind van de middag zo tegen de dertig graden liep. Gelukkig hoefden de deelnemers aan het festival niet op een droogje te zitten. De kelen konden tijdens de optredes wroden gesmeerd met het water dat door de organisatie ter beschikking was gesteld.

Voor een beld van het festival zie het filmpje dat door Hans Groenendal (van het piratenkoor Madagascar uit Emmen) van het festival is gemaakt.