Koart skoft….

Zo, en dan is het nu pauze met de werkzaamheden. Dat wil zeggen dat de bemanning met de ‘Yellow submarine’ even onder water duikt en naar verre en minder verre oorden vaart om ‘aan het strand stil en verlaten’ even uit te rusten.

Na verre reizen naar plekken als ‘Vera Cruz, Hawaii, Dublin City’ werd het de hoogste tijd om niet steeds maar weer om ‘five o’clock’ in de benen te komen. Want dan is er werk aan de winkel om de zeilen van de Alabama te hijsen, het dek te schrobben en de kapitein ons opdraagt ‘mannen taan het zeil’, al komt dat laatste niet elke dag voor natuurlijk. Na onze trip komen we nog wel even bij de kapitein langs, want ‘pay me my money down’ geldt nog steeds. Via ‘Drei Strich nach Steuerbord’ in Cuxhaven te zijn geweest keren we op 28 augustus weer terug in Hurdegaryp.

Daar staan we, zeker niet als een ‘drunken sailor’, weer op de kade voor een nieuw seizoen. We beginnen op 28 augustus met de voorbereidingen voor tal van optredens en een spetterend optreden op 18 september 2025 tijdens de viering van een kwart eeuw Aan Lager Wal.